Composiet

composiet

Composiet

Je vindt composiet steen in alle mogelijke kleuren en motieven, maar ook in effen kleuren. Naast weerstand (hitte, vlekken, schokken en krassen), valt dit materiaal op door hun uniekheid. De veelheid aan tinten, samen met de verschillende beschikbare afwerkingen (glanzend, mat of gestructureerd) en de speciale decoraties (effen look, gemarmerd of met kristal, parelmoer of metalen schakeringen).

Duurzaam

Composiet valt in de eerste plaats op door een verhoogde weerstand, een eigenschap die zorgt voor een uitzonderlijke duurzaamheid. Composiet wordt gemaakt van grof of fijn gemalen kwarts, marmer of glas of een combinatie daarvan. Het resultaat is een zeer harde steen met een lange levensduur.

hoe maakt men composiet :

Composiet is een samenstelling van kwartsgranulaten, kleurpigmenten en harsen. Deze grondstoffen worden gemengd, in een mal gegoten, onder hoge druk samengeperst, vacuüm getrokken en uitgehard in een oven. Omdat composiet een gesteente is dat door de mens gemaakt wordt, zijn er veel kleuren en patronen mogelijk Bovendien biedt composiet velen afwerkings mogelijkheden: Denk bijvoorbeeld als keukenblad of tafelblad, achterwanden, wastafels, vensterbanken, schouwbekleding of zelfs composiettegels.

Voordelen composiet :

  • Composiet is de perfecte oplossingen voor elk type afwerking, ongeacht de gekozen toepassing.
  • Daarnaast is composiet zuur bestendig, vlek bestendig, vocht bestendig, en meestal ook hittebestendig.
  • Bovendien is composiet niet poreus, daardoor erg hygiënisch en onderhoudsvriendelijk.